Joi, 28 Martie 2024

Biserici de lemn din Maramureș – Album al Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș

A fost publicat, la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare, albumul „Biserici de lemn din Maramureș”. Colecția descrie în imagini și puțin text, în limba română și engleză, patria bisericilor de lemn din Maramureș, aducând în lumină cincisprezece locașuri de cult însemnate pentru Eparhia noastră.

„Acest album am dori să fie un dar al Eparhiei noastre greco-catolice pentru toți doritorii și căutătorii de autentic și frumos, pentru dumneavoastră, cei ce răsfoiți aceste pagini și vă veți lăsa introduși prin imagini în povestea unei realități ecleziale și spirituale bogate și ziditoare”, citim în Cuvântul Preasfințitului Vasile Bizău din deschiderea volumului.

Introducerea este scrisă de Dr. Mirela Ana Barz – director al Muzeului Maramureșean Sighetu-Marmației, care numește bisericile de lemn maramureșene „una din culmile artei de a construi în lemn de pe continentul nostru”.

Lăsăm doritorii să descopere singuri tărâmul de poveste în care îi va introduce albumul atunci când îl răsfoiesc și descoperă astfel țara bisericilor de lemn.

Volumul a fost publicat de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș și îngrijit de pr. George Nicoară – Departamentul pentru Cultură. Fotografiile au fost realizate de către: Csilla Szasz, Florin Andreescu, Pr. George Nicoară și Augustin Albu. Se regăsesc, de asemenea, fotografii preluate și din arhiva Episcopiei. Traducerea în limba engleză a fost realizată de către Horea Nașcu.

Albumul poate fi achiziționat de la Biroul Contabilitate al Episcopiei (Str. Vasile Lucaciu 50), la prețul de 125 Ron.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.