Vineri, 19 Aprilie 2024

25 iunie 2022: Ziua familiilor în Eparhia de Maramureș – Toate familiile sunt invitate să participe

Sâmbătă, 25 iunie 2022, Departamentul pentru pastorația familiilor din cadrul episcopiei (responsabil - pr. Piț Daniel) invită toate familiile din Eparhie să ia parte la o zi dedicată familiilor. Evenimentul va avea loc la mănăstirea Sfânta Maria de pe Dealul Crucii din Baia Mare, după următorul program:

Ora   11:00 - Sfânta Liturghie Arhierească

  • 13:00 - Masa de prânz – oferită de Surorile OSBM
  • 14:00 - Cateheza
  • 15:00 - Ateliere de discuții
  • 15:30 - Împărtășirea concluziilor.
  • 16:00 – Încheierea

Cateheza va avea ca temă: „Familia biserică domestică și sinodalitatea – „Biserica din casa lor” (1Cor. 16,19), fiind susținută de Pr. Daniel Piț. Vor urma discuții pe grupuri legate de tema catehezei: rolul pe care îl are familia creștină în viața Bisericii – misiunea familiei.

La întâlnire sunt așteptate familiile împreună cu copii lor, pentru copii fiind prevăzut un program de activități potrivit vârstei lor (jocuri, dansuri etc).

Această zi dedicată familiilor se înscrie în seria de acțiuni desfășurate la nivel mondial cu ocazia Întâlnirii Mondiale a Familiilor (Ediția a X-a, pe tema: ,,Iubirea în familie: vocație și cale de sfințenie”), pe care Sfântul Părinte Papa Francisc a dorit-o, în premieră, răspândită în toată lumea, în toate Eparhiile, multicentrică. La Roma va participa un număr prestabilit de delegați internaționali, trimiși de conferințele episcopale. În dieceze/eparhii, la inițiativele episcopilor/preoților și familiilor se vor organiza diferite evenimente pe această temă.

Astfel, centrul Întâlnirii se va desfășura la Roma și întregul program din Vatican poate fi urmărit în streaming pe: https://www.romefamily2022.com/it/.  

Materiale și informații suplimentare despre întâlnirea mondială pe site-ul oficial al Întâlnirii: https://www.romefamily2022.com/it/ și pe site-ul pastorației familiei la nivel național https://www.profamilia.ro/ –Pastorația familiilor catolice la nivel național.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.