Vineri, 19 Aprilie 2024

Baia Mare, 5 noiembrie 2017: Hirotonirea întru preoție a diaconului Pop Daniel

Duminică, 5 noiembrie 2017, de la ora 10:00, Preasfințitul Vasile Bizău a fost prezent și a celebrat Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare. În cadrul celebrării, Ierarhul a conferit treapta preoției diaconului Pop Daniel.

Aflându-ne în luna noiembrie, lună în care ne rugăm pentru cei trecuți la cele veșnice, Eparhul de Maramureș a vorbit despre ce rămâne după noi, odată ce am trecut pragul morții și după ce criterii vom fi evaluați de către Mântuitorul: „Măsura iubirii noastre față de semeni este cea care ne zidește și care apoi ne caracterizează pe noi… aceea rămâne. Noi ne prezentăm în fața lui Dumnezeu nu doar cu starea sufletească din momentul trecerii noastre [la Domnul], ci cu toată memoria care ni se deschide în cartea vieții, cu tot ceea ce am trăit de-a lungul vieții noastre. Așadar, ceea ce rămâne este iubirea pentru Dumnezeu și pentru semeni, iubire care ne zidește și pe noi, iubire care ne caracterizează în măsura în care își face loc în viața noastră”, a spus Preasfințitul.

A urmat momentul conferirii treptei preoției diaconului Pop Daniel, moment în care corul și întreaga biserică au cântat la unison „Vrednic este!”. La sfârșit, tânărul preot a mulțumit soției, familiei și tuturor celor care l-au însoțit pe parcursul formării sale.

Parcurs academic

Născut în localitatea Rus (Jud. Maramureș), părintele Daniel Pop a urmat școala cu clasele I-VIII în localitatea Dumbrăvița, Maramureș. Studiile liceale le-a urmat în cadrul Grupului Școlar Aurel Vlaicu din Baia Mare - profil Filologie - Teologie. În anul 2012, a finalizat studiile universitare în cadrul Facultății de Teologie Greco Catolică, Departamentul Blaj, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca. După finalizarea studiilor, a activat ca și cântăreț bisericesc în parohiile „Sfântul Anton” și „Bunavestire” din Baia Mare. A fost hirotonit diacon pe data de 15 august 2017, de către Preasfințitul Vasile Bizău, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.