Joi, 28 Martie 2024

Început de an școlar la școala „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare

Luni, 11 septembrie 2017, peste 100 de copii, alături de părinți și bunici, s-au adunat cu emoție și curiozitate în curtea școlii „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare, pentru a participa la festivitatea de deschidere a anului școlar 2017/2018. Școala „Ep. Dr. Alexandru Rusu” este fondată de către Episcopia Greco Catolică de Maramureș și se află în al treilea an de funcționare. Așadar, rugăciunea de deschidere a noului an școlar a fost prezidată de către Preasfințitul Vasile Bizău, care, în discursul său scurt și cuprinzător, a mulțumit părinților prezenți pentru „încrederea pe care o acordă școlii, acestui proiect care pune foarte mult accent pe educație, pe transmiterea de valori și care își propune formarea integrală a omului pe cele trei coordonate: umană, intelectuală și spirituală. Toate aceste trei dimensiuni desăvârșesc ființa umană… De aceea avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu și de dăruirea deplină a celor care sunt implicați în acest proiect”, a spus Preasfințitul Vasile. La rândul său, doamna director, numită de curând la conducerea școlii, Maria Chindriș, a asigurat părinții prezenți de încrederea sa „în dăruirea și competența cadrelor didactice, în buna lor credință și în puterea de a contribui la o educație bună și eficientă, în spiritul valorile creștine și morale”. „Vom încerca din tot sufletul, să ne facem prezenți și să fim iubitori”, a asigurat, de asemenea, doamna director. Totodată, a îndemnat părinții să rămână alături de cadrele didactice și să-și unească forțele pentru a contribui la formarea de generații cu rezultate educaționale bune: „Vă invit să fim uniți în efortul educațional, pentru ca generațiile care se vor forma în această școală să fie motiv de bucurie și satisfacție pentru fiecare dintre noi. Pentru un parcurs bun și cu rezultate pe măsură, este nevoie de implicare, dăruire și sinceritate din partea tuturor”, a afirmat doamna director.

La sfârșitul festivității, copiii, împreună cu părinți, s-au îndreptat spre clasele și grupele lor pentru a-și saluta educatorii și învățătorii alături de care vor porni din nou sau pentru prima dată spre tărâmuri de poveste pentru a acumula noi cunoștințe în acest an școlar abia început.

Pentru cadrele didactice, ziua s-a încheiat cu Sfânta Liturghie, celebrată de către Preasfințitul Vasile, împreună cu pr. Angel Zareczki, pr. Florin Marușciac și pr Emil Ember, în capela din interiorul școlii. Eparhul de Maramureș a îndemnat pe fiecare în parte să considere această capelă amenajată în interiorul școlii, locul în care se pot retrage pentru a sta în fața lui Isus prezent în tabernacol: „pentru o scurtă rugăciune, meditație sau atunci când vor exista momente de neînțelegere, patimi sau dubii în viața personală sau profesională, dedicați puțin timp lui Isus și vorbiți cu El, încredințați-vă Lui!”, a spus Preasfințitul Vasile la finalul omiliei rostite în cadrul Sfintei Liturghii.     

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.