Vineri, 29 Martie 2024

13 elevi din Eparhia de Maramureș vor participa la Etapa națională a Olimpiadei de Religie Catolică

Sâmbătă, 19 martie 2022, 92 de elevi de clasele V-XII au susținut etapa județeană a Olimpiadei de Religie Greco-Catolică, organizată la „Școala Gimnazială Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare (67 copii) și la Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare (25 copii). Dintre aceștia, 13 elevi s-au calificat pentru etapa națională a olimpiadei de religie catolică, care se va desfășura la Iași în zilele 27-30 aprilie 2022. La Iași vor fi prezenți elevi de ambele rituri ale Bisericii Catolice, respectiv greco-catolici și romano- catolici. Din comisia națională de evaluare vor face parte și doi profesori din Eparhia noastră, unu din Satu Mare și unu din Maramureș. 

În deschiderea probei scrise, Preasfințitul Vasile le-a explicat semnificația termenului sinod (a merge împreună pe aceeași cale), i-a felicitat pentru curajul de a participa la olimpiada de religie, verificându-și astfel cunoștințele în domeniu și le-a explicat, de asemenea, că există un concurs și mai important, acela de a fi cei mai buni în viață și înaintea lui Dumnezeu.

Un salut a venit și din partea doamnei director a școlii „Ep. Dr. Alexandru Rusu”, care le-a urat elevilor bun venit în școală și le-a urat succes la concurs, iar domnul Muntean Ioan (Inspector școlar general adjunct Maramureș) le-a urat succes și i-a felicitat pe copiii care au ales să participat la olimpiada de religie cu toate că în aceeași zi s-au desfășurat și alte olimpiade.

Ca în fiecare an, Olimpiada de religie la nivel eparhial se desfășoară prin directa implicare a inspectorilor pr. Codrea Ioan și domnul Roman Adrian, care mulțumesc pe această cale tuturor colaboratorilor, precum și conducerii școlilor gazdă a concursului.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

  

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.