Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

2 februarie – Ziua Vieții Consacrate

Miercuri, 2 februarie 2022, de sărbătoarea „Întâmpinarea Domnului în Templu”, Biserica Catolică marchează cea de-a 26-a Zi mondială a Vieții Consacrate.

La Baia Mare, Congregațiile Religioase de pe teritoriul Eparhiei vor marca această zi specială participând împreună la Sfânta Liturghie Arhierească celebrată de Preasfințitul Vasile Bizău, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, de ora 10:00. 

Suprapunându-se cu parcursul sinodal, Ziua Vieții Consacrate este dedicată și îndeamnă la participare. ”Nimeni să nu spună: nu mă privește”: „Persoanele consacrate sunt îndemnate, să facă propria parte, să participe, întocmai, din convingerea că ”nimeni să nu se excludă, nici să se simtă exclus de la acest drum; nimeni să nu se gândească: nu mă privește. Tuturor se cere să intre în dinamismul de reciprocă ascultare, condus la toate nivelurile Bisericii, implicând întregul popor al lui Dumnezeu”, citim în scrisoarea transmisă de către Congregația pentru Institutele de Viaţă Consacrată tuturor persoanelor consacrate.

Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct la Radio Maria.

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.