Vineri, 29 Martie 2024

Mărturii din campania PRO VIAȚĂ

Luni, 20 martie, a avut loc, la Casa Tineretului din Baia Mare, Evenimentul 20 de zile al campaniei ”40 de zile pentru viață”. Moderată de către domnul Emanuel Ardelean, întâlnirea și-a propus să fie un rezumat al primelor 20 de zile ce s-au scurs de la debutul celei mai mari mișcări PRO VIAȚĂ din lume, care se desfășoară în această perioadă pentru prima dată și la Baia Mare. Totul s-a desfășurat prin împletirea momentelor de mărturie cu cele artistice și proiectarea de filmulețe care au surprins clipele cele mai frumoase ale acestei campanii.

„Veghea în stradă m-a transformat în bine… Am devenit un om mai bun”, a spus o tânără pe nume Maria, în mărturia sa. Daniela Ardelean (organizator) a vorbit despre cum acțiunea are un impact deosebit în comunitatea băimăreană și a rezumat și unele rezultate concrete ale campaniei: „Într-o zi, în stradă, am reușit să consiliem o tânără de 17 ani care tocmai ieșea de la ecograf, să nu avorteze… și copilul ei trăiește azi”, a spus d-na Ardelean. Ceea ce ea declară că a impresionat-o cel mai mult, a fost prezența atât de numeroasă a bărbaților în stradă (peste 50%), bărbați care, spune ea, „și-au luat în serios rolul lor de a proteja”. Pentru Laura, voluntar al campaniei, „Dragostea pentru aproapele însemnă să te rogi împreună cu cei care simt pentru aceeași cauză ca tine, dincolo de diferența de confesiune”, având în vedere că acestei campanii s-au alăturat mai multe confesiuni religioase prezente în oraș. D-na Livia a explicat ce înseamnă să fii voluntar al campaniei: „Noi, voluntarii, suntem în stradă  pentru a transmite că nouă ne pasă de viață și o apărăm. Exemplul meu a fost urmat și de alții și acest lucru mă bucură… Eu voi fi prezentă până la capăt în stradă …” a spus ea. Domnul Matei, unul dintre organizatori, a explicat că ceea ce l-a determinat să se implice în desfășurarea acestei acțiuni, a fost faptul că a înțeles că „alternativa la moarte este viața și alternativa la disperare este speranța”.

La sfârșit, d-na Adriana Gîrboan, organizator delegat al Episcopiei Greco-Catolice, a explicat printr-o pildă faptul că „fiecare viață este neprețuită” și a invitat publicul să participe activ și de acum înainte la veghea pașnică în favoarea vieții, care se încheie pe data de 9 aprilie.  

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.