Joi, 28 Martie 2024

Pelerinaj la Băsești și Ariniș

Reuniunea Mariană din Baia Mare, împreună cu grupul de terțiari franciscani din Baia Mare, s-a deplasat ieri, 4 octombrie, la Ariniș, unde s-a rugat, împreună cu preoții însoțitori (pr. protopop Gîrboan Emil și pr. Manu Mircea), la mormântul Episcopului Ioan Dragomir. Preasfințitul Dragomir s-a născut pe data de 11 octombrie 1905 în comuna Ariniş și a decedat la 25 aprilie 1985, la vârsta de optzeci de ani.

După oficiul Parastasului celebrat aici (la ora 15:30), pelerinii s-au îndreptat spre mănăstirea din Băsești pentru a participa la Sfânta Liturghie celebrată, începând cu ora 16:30, de pr. protopop Emil Gîrboan. Au concelebrat: pr. Gabriel Beșchid, pr. Mircea Manu, pr. Papariga Mihai, și pr. Pr. Anton-Cristian Biru (din Eparhia de Oradea).

Aflându-se în sărbătoarea Sf. Francisc de Assisi (sărbătorit pe data de 4 octombrie), părintele Manu a făcut o prezentare a vieții sfântului. Doamna Ghișa Lucica (președinta eparhială a RM) a prezentat o meditație scrisă de fratele ei, Victor, decedat cu un an în urmă.

Seara s-a încheiat cu rugăciuni și pricesne cântate chiar și pe drumul de întoarcere de la Băsești spre Baia Mare.

Biroul eparhial de presă 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.