Vineri, 29 Martie 2024

Pe 30-31 octombrie 2020 va avea loc Simpozionul „Arestarea episcopilor - de la martiriu la fericire"

În zilele 30 și 31 octombrie 2020, se va desfășura, la biserica Bunavestire din Baia Mare, cea de-a XVI-a ediție a Simpozionului "Arestarea episcopilor - de la martiriu la fericire".

Din cauza pandemiei, conferințele din ziua de sâmbătă, se vor desfășura online, prin transmisiune live pe pagina de facebook „Parohia greco-catolică Bunavestire - Baia Mare” și pe pagina de facebook „Episcopia Greco Catolica Maramures”.

 

Redăm mai jos programul integral al Simpozionului:

Vineri, 30 octombrie 2020 – ora 18:00 - Sfânta Liturghie Arhierească celebrată la Biserica greco-catolică Bunavestire din Baia Mare (str. Agriculturii nr. 8) – cu participarea fizică a credincioșilor, în respectul normelor de distanțare și cu purtarea măștii.

Sâmbătă 31 octombrie 2020: ora 10:00 - Susținerea conferințelor online, pe pagina de facebook „Parohia greco-catolică Bunavestire - Baia Mare” și pe această pagină de facebook „Episcopia Greco Catolica Maramures”. 

Conferențiază:

Dr. Viorel Rusu - Episcopul Alexandru Rusu și monarhii României (1930-1947). Considerații.

Dr. Silviu Sana - Aspecte privind istoria bisericii Greco-catolice din România în timpul pontificatului Sfântului Ioan Paul al II-lea (1978-2005).

Pr.dr. Ioan Tâmbuș - Un caz de „siguranță națională” - călugărul Leon Man.

Dr. Ciprian Ghișe - Rolul AGRU în comunitatea Greco-catolică în timp de pandemie.

Dr. Cristian Langa - „Prilejul de prigoană e o nouă aureolă pentru Biserica Unită din România” (PS Suciu) – Martiriul individual și eclezial: exigențe și moștenire.

Moderator: prof. Lucian Miclăuș

Biroul eparhial de presă,

în colaborare cu Asociația AGRU Eparhial Maramureș

și AGRU Filiala Baia Mare III

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.