Joi, 25 Iulie 2024

COMUNICAT: Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2024

În perioada 4-7 septembrie 2024, la Cheile Grădiștei în județul Brașov va avea loc cea de-a XV-a ediție a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic din România (INTC). Evenimentul, organizat de Arhieparhia Greco-Catolică de Alba Iulia și Făgăraș, este așteptat cu entuziasm de tinerii catolici din toată țara, oferindu-le acestora oportunitatea de a se reuni și de a împărtăși experiențele lor.

Tema aleasă pentru INTC 2024 este: „Cei care speră în Domnul merg fără să obosească” (cf. Is. 40,31), iar ediția din acest an se va axa pe aspectele formativ-educative, pe catehizare și pe dezvoltarea spirituală și umană. Participanții vor avea șansa să interacționeze cu personalități din diferite domenii, să se implice în activități culturale și sportive și să se bucure de momente deosebite de muzică și invitați surpriză.

Urmând exemplul celebrării Zilei Mondiale a Tineretului Catolic, Biserica Catolică din România organizează din trei în trei ani întâlniri naționale ale tinerilor romano-catolici și greco-catolici din România. Aceste momente de comuniune sunt organizate alternativ de o Eparhie greco-catolică și de o Dieceză romano-catolică.

Această Întâlnire la nivel național reprezintă un moment de solidaritate și comuniune pentru tinerii catolici din România, oferindu-le posibilitatea de a se conecta și de a împărtăși bucuria credinței. În ciuda amânării ediției din 2022 din motive legate de contextul pandemiei și al situației socio-politice, INTC 2024 se anunță a fi un prilej de reînnoire și revitalizare spirituală pentru toți cei implicați.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și pentru înscrieri, tinerii sunt încurajați să viziteze site-ul oficial al evenimentului, https://www.intc.ro/. Aici vor găsi informații actualizate și detaliate despre INTC 2024 și modul în care pot să participe la această remarcabilă experiență spirituală.

Biroul de Presă al INTC 2024

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.